Langdonkertje 18/03/20 - Schoon Langdonk

Schoon Langdonk
Title
Ga naar de inhoud
Actualiteitenrubriek
Beste inwoners van Langdonk,

Afgelopen november hebben 17 vrijwilligers van de Werkgroep Schoon Langdonk bijgehouden hoeveel dumpingen zij hebben gevonden tijdens hun zwerfafvalroutes.

Dumpingen zijn volle zakken en tassen en groot huishoudelijk afval aangetroffen in de bermen langs de wegen in Langdonk en bij de ondergrondse containers. Dat waren er in totaal 175.

Daarnaast verzamelden de vrijwilligers 32 volle zakken van 70x110 cm los zwerfafval. November 2019 was geen bijzondere maand voor dumpingen en los zwerfafval. Dus voor een indruk wat we in een jaar opruimen kunnen we deze getallen met 12 vermenigvuldigen. Ze worden dan respectievelijk 2100 en 384.


Ik weet niet hoe het met u is maar bij het zien van deze getallen overvalt mij een aanval van plaatsvervangende schaamte. Schaamte omdat in onze mooie wijk kennelijk mensen wonen die het niet interesseert waar ze hun afval laten. Maar ook dat ondanks de inspanningen van onze vrijwilligers de situatie rond zwerfafval niet echt is verbeterd.

Tot slot nog even dit, onze vrijwilligers vinden steeds vaker dumpingen van etensresten en brood. Leuk voor de vogeltjes én de ratten!
Daarom: laten we ons met zijn allen inzetten voor een mooie en groene wijk zonder zwerfafval en ratten.

Ik ben benieuwd naar uw bijdrage.

Herman van Brussel
voorzitter Werkgroep Schoon Langdonk
www.schoonlangdonk.nl
Langdonk, een 'schone' wijk om te wonen
Webmaster
Willem Uitterlinden
0627-303555
Terug naar de inhoud